Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Püreli Patlıcan Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Püreli Patlıcan Dolması

kuru soğan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc135653
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2018
573 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr tavuk eti (Göğüs olmasın)
4 adet domates 2 tanesi içine ,iki tanesi üzerine
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet iri diş sarımsak
bir tutam maydanoz
2 tane mozzerela peyniri yuvarlak dilimlenmiş
Tuz
Karabiber
100 gr yağ
1 büyük kase patates püresi

Patlıcanları yıkayıp kurulayın, üç parmak kalınlığında dolmalık kesin ebatlar aynı olmalı.
Düz durması için kenar kısımlarını düzleyin.
Bıçakla ortalarını çıkarın, elimizde kenarları biraz kalın patlıcan halkalarımız var. Dolmalık gibi altını tüm bırakmıyoruz altıda çıkartıyoruz.
Çıkartıdğımız patlıcan içlerini küçük kuşbaşı doğrayalım.
Her ikisini bol tuzlayıp 15 dakika bekletelim daha sonra yıkayıp kurulayalım.
Patlıcanları kızgın yağda çok hafif kızartalım.
Kemiğini çıkararak tavuk etinin patlıcan doğradığımız büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın.
Kızartdığımız patlııcanları süzgeçte yağını süzdürdükten sonra halkaları tepsiye alalım kuşbaşı olanları işleme alalım.
Bir tencereye bir kaşık yağ koyalım, üzerine soğanı ve sarımsağı küp doğrayalım, tavuk etini üzerine ekleyip tuz, karabiber serpiştirip, kapağını kapatıp, ocağa koyalım, harlı ateşte üç dört dakika bırakalım.
Daha sonra kapağını açıp bir iki kez çevirelim hafiften kızarması yeterli.
Pişen etleri ocaktan alıp kızarmış süzülmüş patlıcanları ilave edelim, sonra içlerini, soyup çekirdeklerini çıkardığımız domatesleri doğrayalım, tencereye, doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım, tekrardan pişirmiyoruz, bu haliyle kullanacağız.
Tuzunu karabiberini kontrol ettikten sonra tepsideki patlıcanlarımıza pay edelim.
Üzerlerine yuvarlak doğranmış domates dilimleriyle kapak yapalım.
Tepsinin kenarından 1 çay bardağı su ekleyip ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirelim.
45 dakika sonunda patlıcanların üzerine mozzerella dilimlerinden koyup fırında tekrar verelim, peynir eriyip hafif kızarınca alalım, önceden hazırladığınız patates püresi üzerine oturtup servis yapalım.






Püreli Patlıcan Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Püreli Patlıcan Dolması 3,168 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort