Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Püreli Poğaça (1 adet - 117,915 defa bakıldı)

Püreli Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Püreli Poğaça

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64410
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,362 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 adet yumurta
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar su
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
5 dal dereotu ya da maydanoz

Karıştırma kabına yaş mayayı alıp üzerine az miktarda süt koyup eritin. Üzerine yumurta, yumuşamış tereyağını ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. İçine un, tuz, mahlebi, şekeri katıp yoğurun. Gerekirse biraz daha süt koyup yumuşak bir hamur yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Bu arada içi için haşlanmış patateslerin üzerine sıcak süt, tereyağı, kıyılmış maydanoz ve kaşar peynir rendesini ekleyip karıştırın. İçine tuz, karabiberi ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru unlamış zeminde acıp büyük bardak ağzıyla yuvarlak kesip iç malzemeden bolca koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 190 derecede 30 dakika pişirin.


Fotoğraf "ıhlamur gölgesi" tarafından gönderildi. 18.06.2015






Püreli Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Püreli Poğaça 117,915 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort