|
|
Püreli Poğaça |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64410
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar su
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
5 dal dereotu ya da maydanoz
Karıştırma kabına yaş mayayı alıp üzerine az miktarda süt koyup eritin. Üzerine yumurta, yumuşamış tereyağını ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. İçine un, tuz, mahlebi, şekeri katıp yoğurun. Gerekirse biraz daha süt koyup yumuşak bir hamur yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Bu arada içi için haşlanmış patateslerin üzerine sıcak süt, tereyağı, kıyılmış maydanoz ve kaşar peynir rendesini ekleyip karıştırın. İçine tuz, karabiberi ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru unlamış zeminde acıp büyük bardak ağzıyla yuvarlak kesip iç malzemeden bolca koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 190 derecede 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "ıhlamur gölgesi" tarafından gönderildi. 18.06.2015
|
|
Püreli Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri
|
|