|
|
Püresullu |
|
piyango
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104093
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2015
1,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ılık süt
2 çaybardağı ılık su
1 çaybardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yeteri kadar un
200 gr kıyma
500 gr pırasa
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur malzemeleriyle(su süy maya sıvıyağ tuz şeker un) yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 6 parçaya ayrılır. Hamur parçaları tek tek uzun dikdörtgen şeklinde açılır. Eritilmiş margarinle yağlanır. Önce iki kenar ortaya katlanır. Sonra uçlarda ortaya katlanır. Bu işlem altı parça hamurada uygulanır. Dinlenmeye bırakılır. Biraz sıvıyağda kıyma kavrulur. Salça eklenir. İçine yıkanmış,doğranmış pırasa ekleyip kavurmaya devam edilir. Tuz eklenir. Soğumaya bırakılır. Hamur uzun dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına iç malzemeden konur. İki kenar ortaya doğru kapatılır. Uzun dikdörtgenler elde edilir.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
|
|
Püresullu Tarifleri Arnavut Yemekleri
|
|