Bodrum Belediyesi
1 demet hindiba (radika)
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
½ limon
Hindibaların bozulmuş ve sararmış yapraklarını ayıklayıp kalın saplarını kesin. Tuzlu kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin ve iyice süzülmesi için 5 dakika kadar süzgeçte bekletin. Servis tabağına alın.
Sosu hazırlamak için, sarımsağı bir miktar tuzla beraber havanda dövün, ayrı bir kapta sarımsak, taze sıkılmış yarım limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp servis tabağındaki salatanızın üzerine gezdirin ve servis edin.
Not: Porsiyonu 269,5 kcal; vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir; demir ve kalsiyum başta olmak üzere magnezyum ve çeşitli mineralleri içerir; vücudu güçlendirir; karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelir.
|