Malzemesi:
1.5 kilo yumurta büyüklüğünde kesilmiş dana eti,
5 tane kuru soğan,
8 diş sarımsak,
2 çorba kaşığı domates salçası,
5 patlıcan veya 5-6 adet patates,
2 çorba kaşığı un,
karabiber,
tuz.
Et yıkanıp bir tencereye konulur. Üzerine halka halka soğan doğranır. Harlı ateşin üzerine konulur. Suyu bitinceye kadar birkaç kere karıştırılır. Üzerine un serpilir. Un pembeleşinceye kadar karıştırılır. Tuz, baharat, karabiber ve sarımsak ilave edilir. Etlerle aynı hizaya gelene kadar su ve salça konulur. Ağır ateşte pişmeye bırakılır, indirilmeden evvel, daha önceden ayıklanan patlıcanlar veya patatesler yağda kızartılıp tencereye atılır. İki taşım kadar kaynatılır ve servis tabağına çekilir.
|