|
Reçelin uzun süre bozulmaması için |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc658
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2005
3,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Reçelin uzun müddet bozulmaması için aşağıdaki basit kaidelere dikkat etmek gerekir,
Reçel için mümkün olduğu kadar taze ve hormonsuz meyveler seçilmelidir.
Reçel karıştırmak için tahta kaşık kullanılmalıdır.
Reçel kaynarken üzerinde biriken köpükler sıcak suya batırılmış delikli bir kepçe ile toplanmalıdır.
Reçel kıvama gelince ateşten alındıktan sonra, iyice soğumadan kavanozlara konmamalıdır.
İşi bitmiş reçele kesinlikle su kaçırılmamalıdır.
|
|