Hamsaur için malzeme:
250 gr. un
1 yumurta
65 gr. şeker
125 gr. margarin
İçi İçin:
300 gr. kayısı marmeladı
125 gr. margarin
200 gr. pudra şekeri
1 yumurta sarısı
100 gr. çekilmiş badem
75 gr. un
25 gr. nişasta
4 yumurta akı
yağlamak için margarin
Hazırlanışı:
Unu bir tepsiye koyun. Ortasını açın. Yumurtayı, tuzu, ortaya koyun. Şekeri üzerine serpin. Margarini parça parça dağıtın. Dıştan içe doğru hızlı hızlı hamuru yoğurmaya başlayın. 30 dakika üzeri örtülü olarak buzdolabında bekletin. Bu arada içini hazırlayın, Kayısı marmeladını süzgeçten süzün ve ezin. Ayrı bir kapta margarini pudra şekeri ve yumurta sarısı ile köpük oluncaya kadar çırpın. Çekilmiş bademi, unu, nişastayı ilâve edin. Yumurta akını ayrı olarak köpük halinde çırpın. Hepsini birlikte kaşıkla karıştırın. Çapı yaklaşık 8 cm. olan yıldız şeklindeki kalıpları yağlayın. Hamuru buzdolabından alın, yaklaşık yarım santbn kalınlığında açın. Kalıpların içine, parça parça yerleştirin. Tabanına bir kaç defa çatal battırın. Kayısı marmeladını üzerlerine dağıtın. Ayrı olarak hazırladığınız içle marmeladın üzerini doldurun. Kızdırılmış fırının orta gözünde 25 dakika pişirin.
|