4 5 tane iri boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı Maydanoz
1 tutam Kırmızı pul biber
2 adet Havuç rendesi
1 tutam Susam
1 tutam Çörekotu Dereotu
Yarım demet Dereotu
Patateslerin kabuklarını soyup ve sıcak suda haşlayalım.
Aceleniz yoksa kabuklarını soymadan da haşlayabilirsiniz ki böylesi daha sağlıklı.
Suyunu süzün ve sıcak iken içine yağ, tuz, limon suyu ve karabiberini katıp iyice ezelim. Püre halindeki patateslerden elimize alıp küçük toplar yapalım. Ayrı ayrı tabaklara koyduğumuz minik doğranmış maydanoz, dereotu ve pul biber, havuç rendesi, susam, çörekotuna zevkimize göre bulayalım ve servis yapalım.
|