100 Gr Sana Hamurişi
4 Adet yumurta
2 Adet yufka
1 Kahve Fincanı su
4 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba Kaşığı safran
1 Tatlı Kaşığı biber salçası
500 gr ıspanak
6 Su Bardağı un
Birinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin. İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 çorba kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin. Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin. Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin. Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün. Eritilmiş sanayağını, 1 kahve fincanı suyu karıştırın. 2 adet yufkayı üst üste yerleştirip, arasına sanayağı karışımı sürün. Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin. 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin. Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin. Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.04.2015
|