|
|
Renkli Mantı |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc72567
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
2,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı salça
4,5 su bardağı un
300 gram ıspanak
400 gram kıyma
1 soğan
4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
Tuz
Su
İki renkli hamur yapmak için bir kabın içinde un, tuz ve az miktarda suyu yoğurmaya başlayın. Bu hamuru ikiye bölüp bir yarısına salça, bir yarısına da az haşlanmış ıspanağın suyunu ekleyip yoğurun. Mantı hamurunun oldukça sert olması gerektiği için un ilave ederek hamurları hazırlayın. İçi için de rendelenmiş soğanla kıymayı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Unlanmış tezgahta hamurları ince bir şekilde açın. Kare şekilde kesip içlerine kıymalı iç malzemeden doldurun. Kanarlarından birleştirip kapatın. Bir tencerede su kaynatıp içine tuzu ekleyip hazırladığınız mantıları içine ilave edip 20 dakika kaynatın. Süzüp servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir.
|
|
Renkli Mantı Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|