http://www.hurriyet.com.tr
4 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
İç harcı için:
7-8 dal ıspanak
2 adet kuru soğan
3 adet havuç
3 adet haşlanmış patates
İsteğe bağlı beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Ispanakları ayıklayın, yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir kaşık sıvı yağda kıyılmış kuru soğanı kavurun. Ispanakları ilave ederek karıştırın tuz, karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın. Havuçları soyun ve rendeleyin 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile soteleyin. Tuz, karabiber ilavesi ile soğumaya alın. Patatesleri rendeleyin, 1 kaşık sıvı yağda ince kıyılmış kuru soğan kavurun. Patatesi ilave edin. Tuz, karabiber serpip soğumaya alın. Sos için yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. 2 yumurta sarısını ayırın, yumurtayı aklayın isteğe bağlı yoğurtla karıştırın.
Bir yufkanın yarısını bölün fırça yardımı ile sosu sürün. Uç kısmına ıspanaklı iç malzemeyi döşeyin ve rulo yapın. Yufkanın diğer yarısına sos sürün aynı şekilde havuçlu iç döşeyin ve rulo yapın. İkinci yufkayı yarıdan bölün ve yarım yufkaya sos sürün. Patatesli içi döşeyerek rulo yapın. Toplam 3 rulo börek ve bir yarım yufkanız var. Yarım yufkaya 1-2 cm içeriden sos sürün. Rulolardan 2 ruloyu yan yana üçüncü ruloyu onların üzerine koyun. Sarın ve yapılan ruloyu belli aralıklarla dilimleyin. Yumurta sarısını sürerek fırın tepsisine alın. Aynı şekilde kalan iki yufkayı da hazırlayın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
|