Kısa URL: https://ml.md/lc102824
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2014
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Pastacılıkta dekorasyonda kullanılan renkli şekerlemeler piyasada bulunabilmektedir. Bonibon tarzı şekerlemeler bile kullanılabilir.
Draje şekerlemeler:
Drajelerin içi fındık, fıstık vb. olabilir. Pastaların dışında ve içinde kullanılır.
Granül şekerlemeler:
Şeker parçalarıdır. Süzgeç, rende vb aletten şekerlerin geçirilerek parçalanması ile hazırlanmıştır.
İnci şekerlemeler:
Pastacılıkta dekorasyonda kullanılan inciler ve benzeri hazır ürünler; gümüş ya da istenilen renkte sıvı gıda boyası ile kaplanarak hazırlanır. Özellikle düğün ve nişan pastalarının dekorasyonunda kullanılır.
Draje şekerleme ve damla çikolatanın iç malzemesi olarak kullanılması