|
REVANİ |
|
çiçekçi kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58874
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
Şurup için :
4 bardak şeker
3,5 bardak su
Yumurtayı porselen bir kaseye koyup çatalla bir iki karıştırınız.
Yumurtaya, yoğurdu, şekeri, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız.
Karışımı iyice yağlanmış bir kaba koyup önceden ısıtılmış orta hararetli ateşte altı üstü pembe renkte pişiriniz.
4 bardak şekeri, suyu ateşe koyup biraz suluca bir şurup yapınız.
Revani fırından çıkınca soğuk şurubu üzerine iyice gelecek şekilde dökünüz.
Soğuyuncaya kadar bekleyip sonra istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.
|
Revâni |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59085
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
1,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
220 g irmik (4.1/2 fincan)
130 g Un (2.1/4 fincan)
320 g Şeker (4.1/2 fincan)
10 tane Yumurta
2 tane orta büyüklükte Limon kabuğu rendesi
100 g Sana (5 çorba kasığı)
1000 g Şeker (4 bardak)
4 bardak Su
1 çorba kaşığı Limon suyu (dolu olmamak üzere)
Büyükçe bir tencereye; 320 g şeker (4.1/2 fincan) 10 adet yumurta ile rendelenmiş 2 orta büyüklükte limon kabuğu koyduktan sonra, yumurta dövmeye mahsus telle, arada bir dinlenmek suretiyle, boza kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar aşağı yukarı 30 — 40 dakika arasında vurunuz.
Sonra, 40x25x8 cm. boyutlarına yakın büyüklükte bir tepsinin iç tarafını 1 tatlı kaşığı yağ ile hafifçe yağladıktan sonra, yağlanmış kısımlara dokunmadan, 1 çorba kaşığı un serpiniz ve serptikten sonra da kalıbın arkasına vurarak unların. yağlanmış kısımların üzerlerini tamamen örtmesini temin ediniz, daha sonra kalıbı ters çevirerek fazla unları silkeleyiniz ve bir tarafa bırakınız.
Müteakiben, döverek hazırlamış olduğunuz sekerli yumurtalara, birbirlerine iyice karıştırmış olduğunuz 220 g irmik ve 130 g un ilâve ederek, üç beş karıştırdıktan sonra soğuk halde bulunan erimiş 100 g Sanayı (5 çorba kaşığı) yavaş yavaş katmak ve bir tarafdan da karıştırmak suretiyle, bunların iyice hâllolmasım temin ediniz ve unlıyarak hazırladığınız tepsinin içine dökünüz.
Sonra revani tepsisini, orta ısıdaki fırına sürerek aşağı yukarı 45 dakika pişmeye bırakınız.
Fırındaki revani tepsisinin inmesine 25 dakika kala, içinde; 4 bardak toz şekeri (1000 g), 4 bardak su ile dolu olmayan 1 çorba kaşığı limon, suyu bulunan bir tencereyi, orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak, suretiyle şekeri su içinde eritiniz ve şeker eridikten sonra da, 10 dakika daha kaynatarak, fırından çıkarttığınız revaninin üzerine dökünüz, soğumaya bırakınız, soğumasını müteakip keserek servis yapınız.
|
REVANİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64021
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un
100 gr (2/3 su bardağı) + 1 çorba kaşığı irmik
5 yumurtanın sarısı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
5 yumurtanın akı
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
40 gr (4 çorba kaşığı) şam fıstığı (dövülmüş)
Şurubu:
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 su bardağı su
Büyük bir kaba 60 gr (1/2 su bardağı) unu eleyip, 100 gr (2/3 su bardağı) irmiği ekleyerek, karıştırınız.
Madeni bir kapta, ocağın kenarında, yumurta sarılarını ve şekeri yumurta teli ile çırpınız. Bir başka kapta, yumurta aklarını bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline gelene kadar çırpınız. Bir tahta kaşıkla, yumurta akını yumurta sarılarının bulunduğu kaba aktarınız. Unlu irmiği ve tuzu katıp, tahta kaşıkla karıştırınız. Malzeme iyice birbirine karıştıktan sonra, tereyağı ekleyip, yeniden karıştırınız.
Orta boy bir tepsinin dibine, kalan 1 çorba kaşığı irmik ve 1 çorba kaşığı unu serpiniz.
Kasedeki karışımı tepsiye döküp, üstüne şam fıstığını serpiniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Tepsiyi fırına sürüp, revaniyi 45 dakika, üstü kahverengileşene kadar pişiriniz.
Bu arada şurubu hazırlamak için, orta boy bir tencereye şekeri ve suyu koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şurubu 10 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda ılınmaya bırakınız. Tepsiyi fırından alıp, revaniyi bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Revaniyi ılınınca, üstüne ılık şerbeti döküp 5 dakika, revaninin şerbeti emmesini bekleyiniz. Revaniyi birer kişilik porsiyonlar halinde kesip, servis ediniz.
Not: Bu lezzetli ve hafif tatlıyı hazırlarken, dilerseniz içine badem katabilirsiniz. Revani 10 sm'den kalın olursa, fırında 45 dakika yerine 55-60 dakika pişirmek gerekir.
|
Revani Tatlısı |
|
balaban2
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65719
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un (2.5 su bardağı)
Yumurta (10 adet yumurta beyazı)
Şeker (1 çay bardağı)
İrmik (1 çay bardağı)
Vanilya (1 çay kaşığı)
Şerbeti için:
Şeker (1 kg)
Su (5 su bardağı)
Limon (yarım)
Şerbet hazırlığı: 1 kg şekeri 1 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve kevgirle birkaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Şerbet bir taşım kaynaymca tencerenin altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
1 adet yumurta, 10 yumurtanın beyazı ve 1 çay bardağı şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika iyice karıştırın.
Bu karışımı derin çukur bir kabaa alarak üzerine 10 yumurta sarısı, 1 çay bardağı irmik, 2.5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin ve iyice çırpın.
Önceden 1 tatlı kaşığı margarin ile borcamı yağlayın ve 1 tatlı kaşığı unu borcama serpin. Kaptaki karışımı yağladığınız ve unladığmız borcama boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 20-25 dakika pişirin.
Hazır olan revaninin üzerine soğumuş olan şerbetı kepçe ile her yerine gelecek şekilde dökün. Şerbetlediğiniz revaniyi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Şerbetinin kıvamını anlamak için, şerbete bir kaşık sokup çıkarabilirsiniz. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir. Büyük borcam kullanılmaması önerilir. Kenarlarını hindistancevizi, ortalarını da fıstık içi ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz daha iyi kabarması için kabartma tozu kullanabilirsiniz.
|
Revani |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66779
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak az irmik
4 yumurta (akı sansı ayrılmış)
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
Suyu ve 2 su bardağı şekeri bir tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp limon suyunu koyalım. 2-3 dakika daha pişirip ateşten alalım. Orta boy bir tepsiyi yağlayalım. Fırını 200 (turbo 180) derecede, ısıtalım. Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpalım üzerine yoğurt ve vanilyayı koyup tekrar çırpalım. Ayrı bir temiz çırpma kabına yumurta aklarını koyalım. Üzerine bir tutam tuz ilave edelim. Yumurta teliyle yumurta akları kar gibi bembeyaz olana kadar çırpalım. Çırpma kabı ters çevirildiğinde yumurta karı dökülmeyecek kadar katılaştığında kıvamı olmuştur. Tahta bir kaşık kullanarak yumurta akı, yoğurtlu karışım, un ve irmiği birbirine yedirelim. Aşırı karıştırmamaya özen gösterelim. Hamuru tepsiye boca edelim, üstünü düzeltelim. Fırında 30 dakika kadar pişirelim. Ortasına batırdığımız kürdan temiz çıkarsa yeteri kadar pişmiştir. 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine ılık şerbeti gezdirelim.
|
Revani |
|
feriha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc68027
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
1,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için; toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alıp harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Revani şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Elma karameli için; elmanın kabuklarını soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Revaniyi servis tabağına alın. Tatlının üzerine elma dilimleri yerleştirin ve karameli gezdirin. Nane yaprakları ile süsleyin.
|
Revani |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68672
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2011
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı karbonat
Aldığı kadar limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı eritilmiş margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek adet limonun suyu
Şerbeti hazırlamak için bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince çeyrek limonun suyunu sıkıp ateşten alın, soğumasını bekleyin. Yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini yoğun bir kıvama gelinceye kadar mikserle 10 dakika çırpın. Sırasıyla yoğurdu ve eritilmiş margarini koyup çırpmaya devam edin. Daha sonra irmiği, elenmiş unu ve üzerine bir iki damla limon suyu sıkılmış karbonatı katıp çırpın. Yağlanmış ve unlanmış orta boy bir tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
|
Revani |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc72818
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
İlk önce şerbeti kaynatın ve ılıtın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın ve diğer malzemeleride ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde ettiğiniz zaman borcama alın ve kabarıp üzeri kızarana dek pişirin. Pişirdiğiniz revaniyi dilediğiniz gibi keserek üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
|
Revani |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75490
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
200 gr. un
60gr. ince irmik
150 gr. tereyağı
10 adet yumurta
100 gr. tozşeker
1/2çay kaşığı vanilin
250 gr. kaymak
Şurubu için:
1 lt. su (4 su bardağı)
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu
Şurup için ayrılmış malzemeyi bir tencerede 2 dakika kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kabın içine eleyin. İrmiği ekleyip karıştırın. Revaniyi pişireceğiniz yüksek kenarlı tepsiyi veya fırın kabınızı tereyağı ile yağlayıp unlayın. Fazla ununu silkeleyin. Kalan tereyağını eritip, ılık olarak bekletin. Fırınınızı 225°C'ye getirip ısıtın.
Yumurtaları, şekeri ve vanilini bir kaba koyun. Kabı kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtarak benmari hazırlayın. Bir el mikseri ile yumurta, şeker ve vanilini 10 dakika iyice çııpm. Köpüğümsü bir kıvam elde edince sıcak su dolu kabın içinden çıkartıp, bir kenarda 1-2 dakika daha çırpmayı sürdürün. Un-irmik karışımını azar azar serperek mikserle bu karışıma yedirin. Ilık tereyağını da katıp karıştırarak revani hamurunu tepsiye dökün. Eşit olarak yayılmasına özen gösterin.
Hamuru sıcak fırına sürün. Revani kabarıp, üzeri kahverengileşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişme süresince fırının kapağını açmamaya dikkat edin, aksi halde revaniniz kabarmaz.
Revaninin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan hatırın. Kürdan kuru çıkıyorsa revani pişmiş demektir. Islaklık varsa biraz daha pişirmeyi sürdürmeniz gerekir. Pişmiş sıcak revaniyi birkaç yerinden çatalla delip üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Sönmüş fakat hâlâ sıcak olan fırına tekrar sürerek yarım dakika şurubunu emmesini sağlayın. Çıkartıp, kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek kaymak, antepfıstığı veya toz hindistancevizi ile servis yapın.
|
Revani |
|
gizemli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2013
Mesajlar: 45 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91132
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2013
1,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yumurta ve şekeri çok iyi bir şekilde çırpın. Bazı tariflerde yumurta sarısı akından ayrılır ve ayrı ayrı çırpılır sonra birleştirilir. Ama benim tarifim daha kolaydır. Çırpılan yumurtaların üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu, irmiği, limon kabuğunu, kabartma tozunu ve vanilyayı içine ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini hazırlamak için şekeri ve suyu kaynatıp içine limon suyunu ekleyin. Soğutun ve fırından çıkan revaninin üzerine dökün. Dilimleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.05.2024
|
Revani |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95549
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Hamuru için:
6 yumurta
3 büyük kahve fincanı ince irmik
3 büyük kahve fincanı un (25-30 cm çapında fırın tepsisi için)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Şurubu için:
5 su bardağı şeker (bu miktardan 5 yemek kaşığı alınarak hamurda kullanılır)
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Tepsi yağlanır, unlanır.
Beş yemek kaşığı şeker ile yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Unla irmik iyice karıştırıldıktan sonra çırpılmış yumurtalara eklenir hafifçe karıştırılır.
Vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Ayrı bir tencerede su, limon suyu ve kalan şeker kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak 2 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
Fırından çıkan revaniye sıcak dökülür ve şurubu daha iyi emmesi için tekrar fırına verilir.
İki dakika daha fırınlanarak çıkartılır.
Üzeri hindistancevizi, kıyılmış fındık, fıstık, ceviz ile süslenerek servise sunulur.
|
Revani |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc99791
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
1,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Soğumaya bırakın. Revani için, yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. İçine limon kabuğu, irmik, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve unu güzelce kek kıvamında çırpın. Kalıbın içine döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp şerbetini döküp soğumaya bırakın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
Revani |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107045
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 çay bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yumurta, fındık ve şekeri çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Un, irmik, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Şerbetini hazırlamak için, şeker ve suyu kaynatın. Fırından aldığınız revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün.
|
Revani |
|
salamura
Aşçı
Kayıt: 15.07.2015
Mesajlar: 12 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc109801
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2015
1,297 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram çiğ badem
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
200 gram kaymak
50 gram antepfıstığı
Öncelikle şerbetini yapıp soğumaya bırakın. Revani için yumurtaları şekerle uzun süre çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip kek harcı gibi çırpıp dikdörtgen fırın kabına dökün. 180 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kare şeklinde kesin ve soğuk şerbeti üzerine döküp fıstıklarla süsleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.05.2024
|
Revani |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111680
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2015
1,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı fındık (ince çekilmiş)
½ çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın; bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Kek malzemelerini kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm'lik bir tepsiye ya da 26-30 cm'lik yuvarlak bir kalıba) dökün. 175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dk. ılınması için bekleyip keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
Not: Tatlının kekini hazırlarken içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok hoş bir aroma verecektir.
|
Revani |
|
kızıl erik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118296
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Kaya
5 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
Tuz
Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/4 limon
Yumurta, şeker, tuz beyazlayıncaya kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenip borcama dökülür. 165 derece fırında pişirilir. Şerbet hazırlanır. Fırından çıkan revani soğutulur. Şerbet sıcakken revaniye dökülür.
|
Revani |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc122320
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2017
3,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 fincan şeker
2 fincan sıvı yağ
2 fincan yoğurt
2 fincan un
2 fincan irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilta
Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Öncelikle şeker ve yumurta mikserde çırpılır, diğer malzemeler de sırasıyla eklenir, bütünşene kadar çırpılır.
Hazırlanan karışım yağlanmış kare borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
1şerbeti için su ve şeker bir tencerede kaynatılır, üzerine limon suyu eklenir, biraz daha kaynatıp ateşten alınır.
Kek ve şerbet ılıklaşınca, ılık şerbet ılık keke dökülür. Yarım saat sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Revani |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123430
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
2, 5 su bardağı un
10 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı un
Tatlının şerbeti için 5 su bardağı toz şekeri ve 5 su bardağı suyu derin bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ilave edin. Şerbet bir taşım kaynayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakın. 1 adet yumurtayı, 9 adet yumurtanın akını ve 1 çay bardağı toz şekeri, 1 çay kaşığı vanilyayı oval bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar 3- 4 dakika çırpın. Karışımı derin çukur bir kaba aktarın. 9 adet yumurta sarısını, 1 çay bardağı irmiği, 2, 5 su bardağı unu azar azar ekleyin ve çırpma işlemini sürdürün. Fırın kabını 1 tatlı kaşığı margarin ile yağlayın ve 1 tatlı kaşığı unu üzerine serpin. Tatlı karışımını yağladığınız ve unladığınızfırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen revaninin üzerine ılınmış şerbeti dökün. Revaniyi soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
|
Revani |
|
laf-ı güzaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123478
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2017
1,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
Şerbeti için:
5 dl su
175 g şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Keki için:
3 yumurta
200 g şeker
2 dl ayçiçek yağı
200 g doğal yoğurt
1 limon, Rendelenmiş kabuk
1 tutam tuz
150 g un
150 g İrmik
½ çorba kaşığı vanilya şekeri
1 çorba kaşığı kabartma tozu
Rendelenmiş hindistancevizi, süslemek için
Su, şeker ve limon suyunu yakl. 15 dakika kaynatın, soğumaya bırakın.
Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpın. Yağ, yoğurt, limon kabuğu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un, irmik, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye koyun.
Fırın tepsisini ısıtılmış fırının içindeki ızgara telinin üzerine yerleştirin ve pişirin.
Keki çıkarın ve sıcak haldeyken kareler şeklinde kesin, şerbete batırın, soğumaya bırakın.
Rendelenmiş hindistancevizini karelerin üzerine dağıtın.
|
Revani |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123680
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
1,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Hamuru için:
Un 160 gr
Yoğurt 125 gr
Yumurta 100 gr (2 adet)
İrmik 100 gr
Şeker 100 gr
Kabartma tozu 5 gr
Ayçiçeği yağı 125 ml
Şerbet için:
Şeker 400 gr
Limon 60 gr
Su 500 ml
Limonu ikiye kesin. Yumurtaları şekerle iyice karıştırın ve köpük köpük olana kadar çırpın. Karıştırırken yoğurdu, ayçiçeği yağı, unu, irmiği ve kabartma tozunu ekleyin ve homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su döküp şeker (800 gr) ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu SÜTLÜ TATLI/MAMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 9 dakika önce içine limon koyun ve karıştırın. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır şurubu ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve içine hamuru dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır revaniyi kare kare kesin ve üstüne şurup dökün. 12 saat için buzdolabına bırakın.
|
|