Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şekerpare Tarifleri > Revani (83 adet - 5,606,899 defa bakıldı)

Revani


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


REVANİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64021
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,033 defa indirildi / yazdırıldı




60 (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un
100 gr (2/3 su bardağı) + 1 çorba kaşığı irmik
5 yumurtanın sarısı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
5 yumurtanın akı
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
40 gr (4 çorba kaşığı) şam fıstığı (dövülmüş)
Şurubu:
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 su bardağı su

Büyük bir kaba 60 gr (1/2 su bardağı) unu eleyip, 100 gr (2/3 su bardağı) irmiği ekleyerek, karıştırınız.
Madeni bir kapta, ocağın kenarında, yumurta sarılarını ve şekeri yumurta teli ile çırpınız. Bir başka kapta, yumurta aklarını bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline gelene kadar çırpınız. Bir tahta kaşıkla, yumurta akını yumurta sarılarının bulunduğu kaba aktarınız. Unlu irmiği ve tuzu katıp, tahta kaşıkla karıştırınız. Malzeme iyice birbirine karıştıktan sonra, tereyağı ekleyip, yeniden karıştırınız.
Orta boy bir tepsinin dibine, kalan 1 çorba kaşığı irmik ve 1 çorba kaşığı unu serpiniz.
Kasedeki karışımı tepsiye döküp, üstüne şam fıstığını serpiniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Tepsiyi fırına sürüp, revaniyi 45 dakika, üstü kahverengileşene kadar pişiriniz.
Bu arada şurubu hazırlamak için, orta boy bir tencereye şekeri ve suyu koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şurubu 10 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda ılınmaya bırakınız. Tepsiyi fırından alıp, revaniyi bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Revaniyi ılınınca, üstüne ılık şerbeti döküp 5 dakika, revaninin şerbeti emmesini bekleyiniz. Revaniyi birer kişilik porsiyonlar halinde kesip, servis ediniz.

Not: Bu lezzetli ve hafif tatlıyı hazırlarken, dilerseniz içine badem katabilirsiniz. Revani 10 sm'den kalın olursa, fırında 45 dakika yerine 55-60 dakika pişirmek gerekir.


Revâni

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59085
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
1,924 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966

220 g irmik (4.1/2 fincan)
130 g Un (2.1/4 fincan)
320 g Şeker (4.1/2 fincan)
10 tane Yumurta
2 tane orta büyüklükte Limon kabuğu rendesi
100 g Sana (5 çorba kasığı)
1000 g Şeker (4 bardak)
4 bardak Su
1 çorba kaşığı Limon suyu (dolu olmamak üzere)

Büyükçe bir tencereye; 320 g şeker (4.1/2 fincan) 10 adet yumurta ile rendelenmiş 2 orta büyüklükte limon kabuğu koyduktan sonra, yumurta dövmeye mahsus telle, arada bir dinlenmek suretiyle, boza kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar aşağı yukarı 30 — 40 dakika arasında vurunuz.
Sonra, 40x25x8 cm. boyutlarına yakın büyüklükte bir tepsinin iç tarafını 1 tatlı kaşığı yağ ile hafifçe yağladıktan sonra, yağlanmış kısımlara dokunmadan, 1 çorba kaşığı un serpiniz ve serptikten sonra da kalıbın arkasına vurarak unların. yağlanmış kısımların üzerlerini tamamen örtmesini temin ediniz, daha sonra kalıbı ters çevirerek fazla unları silkeleyiniz ve bir tarafa bırakınız.
Müteakiben, döverek hazırlamış olduğunuz sekerli yumurtalara, birbirlerine iyice karıştırmış olduğunuz 220 g irmik ve 130 g un ilâve ederek, üç beş karıştırdıktan sonra soğuk halde bulunan erimiş 100 g Sanayı (5 çorba kaşığı) yavaş yavaş katmak ve bir tarafdan da karıştırmak suretiyle, bunların iyice hâllolmasım temin ediniz ve unlıyarak hazırladığınız tepsinin içine dökünüz.
Sonra revani tepsisini, orta ısıdaki fırına sürerek aşağı yukarı 45 dakika pişmeye bırakınız.
Fırındaki revani tepsisinin inmesine 25 dakika kala, içinde; 4 bardak toz şekeri (1000 g), 4 bardak su ile dolu olmayan 1 çorba kaşığı limon, suyu bulunan bir tencereyi, orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak, suretiyle şekeri su içinde eritiniz ve şeker eridikten sonra da, 10 dakika daha kaynatarak, fırından çıkarttığınız revaninin üzerine dökünüz, soğumaya bırakınız, soğumasını müteakip keserek servis yapınız.


REVANİ

çiçekçi kız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2010
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58874
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010
1,851 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
Şurup için :
4 bardak şeker
3,5 bardak su

Yumurtayı porselen bir kaseye koyup çatalla bir iki karıştırınız.
Yumurtaya, yoğurdu, şekeri, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız.
Karışımı iyice yağlanmış bir kaba koyup önceden ısıtılmış orta hararetli ateşte altı üstü pembe renkte pişiriniz.
4 bardak şekeri, suyu ateşe koyup biraz suluca bir şurup yapınız.
Revani fırından çıkınca soğuk şurubu üzerine iyice gelecek şekilde dökünüz.
Soğuyuncaya kadar bekleyip sonra istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.


REVANİ

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57366
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,147 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

6 kahve fincanı irmik (300 gram)
1 kahve fincanı un (50 gram)
3,5 kahve fincanı toz şeker (250 gram)
9 adet yumurta
1 adet limonun kabuğunun rendesi
60 gram tereyağı
1 fiske tuz
Isteğe göre Kabuksuz kıyılmış iç badem
Şurup için:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tepsiyi yağlamak için;
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un

25 cm çapmda fırına dayanıklı bir tepsiyi, 1 çorba kaşığı margarin yağı ile iyice yağlayıp içine 1 çorba kaşığı unu serpelim. Tepsiyi sağa sola sallayarak, unun her tarafa yapışmasını sağlayalım.
Tepsiyi ters çevirerek fazla unun dökülmesini sağlayalım.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Sarıları, toz şeker ve limon kabuğu rendesine ilave edip biraz çırpalım.
Yumurta aklarını ise bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpalım. Unu, irmiği, eritip soğuttuğumuz tereyağını, yumurta sanlarına katıp çırptıktan sonra (eğer isteniyorsa badem de) yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım.
Önceden hazırladığımız yağlanmış tepsiye döküp orta ısılı fırında 1 saate yakın pişirelim.
Tatlının pişmesine yakın, şurubu karıştırıp kaynatalım.
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, şurubunu kaynar vaziyette tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyelim.
İyice soğuduktan sonra keserek, servis yapalım.

Not: Şurubunu döktükten sonra da birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.


REVANİ

özlemistanbul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Cankurtaran-İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc57197
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram irmik veya un
250 gram tereyağı
250 gram toz şeker
8 adet yumurta

Evvelâ tereyağını bir kapta, yayıkta süt döver gibi tahta kaşıkla beyazlaşıncaya kadar iyice dövmelidir. Yağın içine toz şekerin bir mikdarını yavaş yavaş yedirerek katmalıdır. İrmiği veya unu da aynı suretle yedirerek hepsini macun haline getirmelidir.
Sonra, yumurtaları, birer birer kırıp macuna ilâve etmeli ve her yumurtayı, ayrı ayrı macunla iyice birbirine karıştırmalıdır.
Bu hamur, böylece hazırlandıktan sonra, kenarlı bir tepsiyi yağlamalı ve hamuru, tamamiyle içine dökerek az şekerli şerbetten, üçte bir mikdarını üzerine gezdirmeli ve tepsiyi tekrar fırına sürmelidir. Revani, şerbeti çekince, tekrar tepsiyi almalı, bir miktar daha şerbet döküp fırına salmalı ve hamur, iyice kabarınca, revani tamam olduğundan, tepsiyi, artık fırından çıkarmalı ve soğumasını beklemelidir.
Sonra, bıçakla, arzu edilen, güzel şekillerde keserek tabaklara almalı ve her porsiyonun üzerine, ince toz şeker serperek servis yapmalıdır.

Not: Revaniler un veya irmikle yapılır ve nefis kokusuyla cazip bir tatlıdır. Un, daha fazla su kaldırdığından, irmikli revanideki miktarın bir misli şerbeti, revani tepsisi, son fırınlamadan alındıktan sonra, üzerine dökmelidir. İrmik ve un bulunmadığı takdirde, nişasta kullanılır.


REVANİ

bayır gülü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc54244
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2010
1,904 defa indirildi / yazdırıldı




240 gram tereyağını elle yoğurup beyazlatınız. 240 gram tozşeker yedirip iyice eziniz. Azar azar 650 gram irmik yedirerek macun gibi oluncaya kadar dövünüz. Birer birer 6 yumurta yediriniz. Dibi yağlı bir tepsiye dökünüz, düzleyiniz, fırına sürünüz. Kızarınca çıkarınız, her tarafına az şekerli soğuk şerbetten bir miktar gezdiriniz, tekrar fırına sürünüz. Şerbeti çekince çıkarınız, yine şerbet gezdiriniz, fırına sürünüz. Kabarıncaya dek bu işleme devam ediniz. İyice kabarınca soğutunuz, baklava gibi kesiniz, üzerine hindistancevizi serpiniz.


REVANİ

krm
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51367
Gönderme Tarihi: 04.May.2010
1,959 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
250 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Yapılışı:
Yumurtalar şekerle çırpılır, yağ, yoğurt, un, irmik, kabartma tozu eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye konur. 150 de pişirilir. Fırından çıkarıldıktan 1 saat sonra sıcak şerbet dökülür.


Revani

memo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc43716
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
1,990 defa indirildi / yazdırıldı




3 Kahve fincanı un
2 Kahve fincanı irmik
5 Yumurta
Limon kabuğu rendesi
1/2 Paket vanilya
Şurubu:
1 Kahve fincanı tereyağı veya margarin.
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
1/4 Limon suyu

5 yumurtayı ince limon kabuğu rendesi ile koyu boza kıvamına gelene kadar çarpınız.
Unu ve irmiği serperek ilave ediniz.
Karıştırarak yağlanmış ve unlanmış 20-25 cm. çapındaki tepsiye boşaltınız.
Orta ısıdaki fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Şekerle suyu 10-15 dakika karıştırarak kaynatınız. 1 fincan yağ ve 1/4 limon suyu ilave ederek ateşten alınız.
Fırından çıkartınca sıcak şurup dökünüz ve ağır ateşte şurubu çektiriniz.
Soğuyunca kare kare dilerek servis yapınız.



REVANİ

betül71
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc39776
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009
3,241 defa indirildi / yazdırıldı




6 kahve fincanı ince irmik
1 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tereyağı
9 tane yumurta
1 imon kabuğu (rendesi)
1/2 kahve kaşığı tuz
Şurubu için:
4 bardak toz şeker
3,5 bardak su
1 çorba kaşığı limon
Tepsiyi yağlamak için:
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un

25 cm çapında kenarlı, yuvarlak bir tepsinin içi iyice yağlanır ve un serpilerek tepsi oynatılmak ve kenarlarına vurulmak suretiyle her tarafının unlanması sağlandıktan sonra bir tarafa bırakılır. Sonra yumurtaların sarıları bir kaba, akları başka bir kaba ayrılır. Yumurta sarılarının bulunduğu tencereye toz şeker ile rendelenmiş limon kabuğu konularak telle 10 dakika çırpılır ve dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar dövülür, sonra bir tarafa bırakılır. Yumurta aklarının bulunduğu kaba tuz serpilir ve bunlar bir telle bembeyaz köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Bu iş de bitince yumurta sarılarının bulunduğu tencereye irmik, un ve köpüklenmiş yumurta akları katılarak bir tahta kaşıkla iyice karıştırılır ve eritildikten sonra soğutulan tereyağı da ilâve edilerek yeniden karıştırılır. Bu hamur, içi yağlanmış ve unlanmış olan tepsiye dökülerek fırına sürülür ve orta ısıda bir saat pişirilir.
Tepsiyi fırından almadan önce, bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak tencere orta ısıdaki ateş üzerine oturtulur ve karıştırılmak suretiyle şeker eritilir. 10 dakika kaynatıldıktan sonra şekerli su şurup kıvamına gelince ateşten indirilerek fırından çıkarılan tepsiye dökülür. Revani ılınınca tabakla alt üst edilerek tabağa alınır.

Not: Revani ne kadar bekletilirse (10 - 24 saat) lezzeti o derece artar.


Revani

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36800
Gönderme Tarihi: 23.May.2009
1,891 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
275 gram ince irmik (5 kah. fin.)
50 gram un (1 kahve fincanı)
240 gram toz şekeri (3.1/2 kah.fin.)
60 gram tereyağı (1 kahve fincanı)
9 adet yumurta
1 küçük limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için:
½ çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
Şurubu:
950 gram toz şekeri (4 bardak)
800 gram su (3.1/4 bardak)
1 çorba kaşığı limon suyu

Yuvarlak bir tepsinin altını ½ çorba kaşığı yağ ile iyice yağladıktan sonra, buna 1 çorba kaşığı da un serperek konulur. 9 adet yumurtanın sarı ve beyazını başka başka tencerelere ayırdıktan sonra yumurta sarılarına, 3.1/2 kahve fincanı toz şekeri ile 1 küçük limon kabuğu rendesi ilave ederek telle 7-8 dakika kadar dövülür. Aynı şekilde diğer tenceredeki yumurta beyazlarına, 1 tutam tuz ilave ederek sürekli dövmelidir.
5 kahve fincanı irmik ile 1 kahve fincanı un ve köpük haline gelmiş olan yumurta aklarını da katıp karıştırılır. Bu karışıma 1 kahve fincanı da tereyağı ilave ederek, tekrar karıştırılır ve bu hamur, tepsiye döküp orta hararetteki fırında aşağı yukarı bir saat pişirilir.
Bu sırada hazırlanan şurup revanin üzerine konur. iyice soğuduktan sonra servis yapılır.


REVANİ

abdullah nacar
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 2
Şehir: stuttgart
Kısa URL: https://ml.md/lc31343
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
9,376 defa indirildi / yazdırıldı




sivi yag bir bardak
yoğurt bir bardak
siviyag bardagin 4%3 ünü
irmik bir bardak
un 2 bardaktan az eksik olsun
kabartma tozu bir adet
limon kabugu
seker yarim bardak
yumurta 3 adet
SERBETI ICIN
4 bardak su
3 bardak seker
bir kac damla limon

once serbeti yapalim 4 bardak su ve sekeri bir kaba bosatalim icine limon icine damlatalim limon serbetin sekerlenmesini onler.
serbeti karistirip diger ise basliyalim bir kapta 4 yumurta ve sekeri mikserle karistiralim karistirdiktan sonra yag ve yogurduda ekleyin karisitirin 2 dakika sonra unu kabartma tozunu irmigi ve limon kabugunu ekleyip karistirin tepsiye margarin yagini iyice surup yaptigimiz ici icine bosaltalim 180 derece sicak firinda kizartmaya basliyalim diger taraftanda serbetin sogumaya calisalim serbetin soguk kekin ise sicak olmasi lazim firindan cikartilan keki kare seklinde kesip serbeti icine dokelim ustunede elinize olan malzemeden findik fistik ceviz veya badem ustune serpistirebilirsiniz revaniniz hazir biraz bekledikten sonra yemeye basliyabilirsiniz.


Revani

Ballıca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2008
Mesajlar: 41
Kısa URL: https://ml.md/lc25597
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2008
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




5 bardak un
Yarım bardak irmik
3 bardak şeker
2 çay kaşığı karbonat
Az tuz
Şerbeti:
1 kilo şeker
850 gram su

Yumurtayla şekeri bir tencereye koyun ve altını çok hafif yakın. Koyulaşıp beyazlaşıncaya kadar telle karıştırın. Un, irmik, şeker ve karbonatı karıştırın, çırpılan yumurtaya azar azar yedirin ve altına kâğıt döşenmiş tepsiye boşaltın. Orta hararetli fırında 30 dakika pişirin. Arada bir bakıp bıçak batırm. Bıçağa hamur bulaşmıyorsa pişmiştir. Çıkarın ve ılıtın. Ilık şerbeti üzerine dökerek soğutup servis yapın.

Not: Mutlaka şerbet revaniye ılık dökülmelidir.


Revani

UĞUR BÖCEĞİ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc25257
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008
2,126 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
4 adet yumurta

Hamur kabına sıvı yağ konarak mikserde çırpa çırpa kar gibi beyazlatılır. Çırparken azar azar şekeri ilave edilip yedirilir. Sonra irmiği azar azar katıp çırpmaya devam edilir. Sonra yumurtalar kmlarak 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
Fırın tepsisi yağlanıp, hamur dökülüp kaşıkla düzeltilir. Kızgın fırına verilir.
Ayrı bir yerde şekerle su bir tencerede kaynatılıp şerbeti yapılır. Tatlı hafif kızarınca çıkarıp bir miktar şerbet dökülerek fırına tekrar verilir. Şerbeti çekince arta kalan şerbet dökülüp tekrar fırına verilip şerbeti çektirilir.
Fırından çıkınca baklava dilimi gibi kesilip soğutulur.


Revani

BULUT
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 08.07.2008
Mesajlar: 18
Kısa URL: https://ml.md/lc25129
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2008
2,080 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta
4 fincan şeker
4 finean un
2 fincan pirinç unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 limon suyu Şerbeti:
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su

1- Geniş bir kaba çok kaynar olmayan sıcak su konulup onun içine yumurtaları çırpacağımız kap oturtulur. Kaba 5 yumurta kırılır. 4 fincan şeker ilave edilip, mikserle iyice çırpılır.
2- 5 dakika kadar çırpıldıktan sonra, bir yandan çırpmaya devam edilip diğer yandan sıvıyağ damla damla akıtılır. Limonun içine karbonat konup karıştırılarak ilave edilir. Un ve pirinç unu da ilave edilip iyice karıştırılır.
3- Yağlanmış pasta kalıbı veya tepsiye dökülüp fırında pişirilir.
4- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Revani ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır. Soğuyunca servis yapılır.

Not: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtalann çok güzel kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu tür tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.


Revani

limonata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc24669
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
1,896 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet yumurta
150 gr pudra şekeri
100 gr irmik
120 gr un
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet için:
1 litere su
1 kg şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Üzerine un, irmik ve limon kabuğu eklenir. Bol yağlanmış uygun büyüklükteki tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Fırına yakmadan tekrar konur. 15 dakika sonra fırından alınır. Tamamen soğuyunca kare kare kesilir.


Revani

nabzet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc24478
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
2,066 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
5 adet yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
2 çay fincanı irmik
ŞURUP İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
6 bardak su
1 kahve kaşığı limon suyu

Kenarlı, yuvarlak, 40 santimetre çapında küçük bir tepsiyi yağladıktan sonra kek kalıbı gibi hafifçe tınlayın. Kolayınıza geliyorsa, tepsinin dibine bir parşömen kağıdı da yayabilirsiniz. Derin bir kaba kıracağınız yumurtaları, 1 kahve fincanı toz şekerle birlikte, zaman zaman hafif ateşe koyarak iyice çırpın ve yoğurt gibi koyulaşmasını sağlayın. İrmiği ekleyip karıştırdıktan sonra tepsiye boşaltın ve orta ısıdaft fırında 30 dakika pişirerek bir kenarda ılınmaya bırakın.
Fırında pişerken şurubu hazırlayın.
Revaniyi daha büyük bir tepsiye ters çevirin. Eğer altında kâğıt varsa, özenle çıkarın. Üzerine hazırladığınız şurubu dibinde 1,5 bardak kalıncaya kadar dökün. Tatlının şurubu çekmesine özen gösterin. Kalan şurubu 2 dakika daha kaynatarak kıvamlandırın ve revaniyi soğutup dilimlere ayırdıktan sonra dağıtım tabağına alarak üzerine dökün ve servis yapın.

Şurup hazırlama: Suyla şekeri bir tencerede kaynatın. Kaşıkla birkaç kez karıştırdıktan sonra, şurup kıvama gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin. Kıvamını bulup bulmadığını anlamak için, bir kaşık hatırın. Damlalar kaşıktan uzayarak aktığı takdirde kıvamlandığını anlayabilirsiniz. İkinci yol da, tırnağınızın üzerine bir damla şurup koyup, damlanın yayılıp yayılmadığına bakmaktır. Şurup damlası sabit kalıyorsa kıvamlanmış demektir.

Not: İrmiği katarken, yumurtayı sulandırmamak için gereğinden fazla karıştırmamalısınız.


REVANİ

hüseyin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc23950
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
2,120 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 fincan un
2 fincan irmik
2 fincan şeker
1 fincan tereyağı
5 yumurta
1 tutam tuz
2.5 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
5 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra yumurta sarılarını 2 fincan şekerle çırpıp bir kenara bırakınız. Başka bir kapta yumurta beyazlarına 1 tutam tuz koyarak kar gibi koyu bir köpük haline gelinceye kadar çırpınız. Yumurta sarılarını da ilave ederek biraz daha çırpınız. Yağ, un ve irmik ilave ederek iyice karıştırınız. Yağlanmış tepsiye döküp ısıtılmış fırına vererek kızartınız. Fırından alarak üzerine soğuk şerbet dökün.

Not: Revani ertesi gün servis edilirse daha nefis olur.


Revani

meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc23666
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
2,120 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker


Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kadar çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu, sıvı yağ ve rende limon kabuğu katılır, kısa süre karıştırılır. Bu arada tepsi bolca yağlanır. En son irmik eklenir, karıştırılır, dibe çökmemesi için çabuk hareketlerle tepsiye dökülür, düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Bu arada şeker ve su kaynatmadan karıştılır. Sıcak revaniye dökülür. Tekrar fırına verilir. Şerbeti çekene kadar pişirilir. Soğuyunca kare kare dilimlenerek servise sunulur.


REVANİ

merhamet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23124
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,176 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
10 adet yumurta
4 çay bardağı un
4 çay bardağı şeker
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı tereyağı
Kabartma tozu
Şurubu:
5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ayırıp şekerle güzelce çırpın. Beyazlarına 1 tutam tuz koyup, kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra ikisini karıştırıp, 5 dakika daha çırpın. Diğer malzemeyi ilâve edin, yağlanmış tepsiye döküp, fırına verin. Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün.


REVANİ

alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21273
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
1,835 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
Yarım paket vanilya
1 1/4 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
Şurubu için:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Yumurtaları bir avuç şekerle koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırarak, yağlanmış fırın tepsisine dökünüz. Orta hararetli fırında sertleşinceye kadar pembe renkte pişiriniz.
Şekere 3,5 su bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatınız. Sıcak olarak soğutulmuş pandispanyanın üzerine gezdiriniz.






Revani Tarifleri Şekerpare Tarifleri



(83 adet Revani 5,606,899 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası