|
|
Revani |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82572
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2012
1,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlkay Öztürk
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1.5 Çay Bardağı İrmik
2.5 Su Bardağı Un
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Rendelenmiş Limon
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
5 Damla Limon Suyu
Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup 15-20 dakika kaynatalım. Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelim.Derin bir karıştırma kabında yumurtayı mikserle çırpalım. Ardından şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim. İrmiği, yoğurdu, zeytinyağını ve unu ekleyelim, karıştıralım. En son vanilyayı, kabartma tozunu ve limonun rendesini ilave edelim. Karışımı yağlanmış tepsiye dökelim. 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.Revaniyi fırından çıkaralım ve önce üzerinde oda sıcaklığında 1 bardak suyu gezdirelim. Daha sonra ılık şerbeti dökelim. Revani şerbeti iyice çekince yarım saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim. Revaniyi dövülmüş Antep fıstığı veya Hindistan ceviziyle süsleyebiliriz.
|
|
Revani Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|