|
|
Ribollita (Toskana) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111216
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
4,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bir gece önceden ıslatılmış kuru fasulye
3 adet kiraz domates
2 diş sarımsak
Yeterince Su
1 tutam Tuz
7 yemek kaşığı tereyağı
2 adet ince dilimlenmiş soğan
2 adet dilimlenmiş pırasa
2 adet dilimlenmiş havuç
250 gram doğranmış pazı
100 gram ince doğranmış lahana
400 gram konserve domates (suyu ile birlikte)
2 adet dilimlenmiş kabak
150 gram dondurulmuş bezelye
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Küçük bir dal kekik
1,5 Lt. Et suyu
350 gram bir günlük kızarmış ekmek
Taze Çekilmiş Karabiber
Fasulyeleri, kiraz domatesler ve sarımsak ile beraber geniş bir çorba tenceresine koyun. Üzerlerini örtecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulye yumuşayıncaya 2 ade kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Tuz ekleyin. Fasulyeleri süzün ve kenarda bekletin.
Tencereyi temizleyin ve içine 4 yemek kaşığı tereyağı koyarak orta ateşte kızdırın.
Soğanları, pırasaları, havuçları, pazıyı, kabakları, domatesleri, lahanayı, bezelyeleri, maydanoz ve kekiği tencereye ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika pişirin. Fasulyeleri ve et suyunu da tencereye ekleyin ve tuz ve karabiber serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Çorba çok koyulaşırsa su ekleyebilirsiniz. Çorbayı ateşten alın ve en az 2 saat süreyle dinlendirin. Gece boyunca da dinlendirebilirsiniz.
Fırınınızı 160 dereceye ısıtın.
Tercihen toprak bir lirin kabının İçine kızarmış ekmek dilimlerini dizin. Üzerlerine biraz çorbadan gezdirin. Bolca karabiber serpiştirin. Bu İşlemleri çorba ve ekmeklerin tamamı fırın kabına aktarılıncaya kadar devam edin.
Fırında 20 dakika pişirin.
Kalan 3 yemek kaşığı tereyağı üzerinde gezdirip servis yapın.
|
|
Ribollita (Toskana) Tarifleri Biscotti Tarifleri
|
|