1 su bardağı risotto
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin
1 adet büyük boy domatez
1 diş sarımsak
1 su bardağı ine kıyılmış feslegen
1 çay bardağı rendelenmiş permasan
Un, tuz, ricotta peynirinizi iyice karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Un serpilmiş temiz bir tezgahta hazırladığınız hamuru rulo şerit haline getirin. İnce olacak.
Şeritleri bıçakla 1,5-2 cm uzunluğunda kesin. Birbirlerine yapışmamaları için unlayın.
Kaynamış suyun içine atın 3-5 dakika haşlayın.
Sos için sarımsağı margarinle çevirin. DOmatesi rendeleyip ekleyin. Fesleğeenleri ince şekilde doğrayıp ekleyin. Suyunu çektirip pişen gnochileri ekleyin. Rende parmesanıda ekleyip servis yapın.
|