Kısa URL: https://ml.md/lc57493
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2010
4,805 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 çay bardağı (150 gr) arborio pirinci
100 gr kalamar
100 gr ayıklanmış balık
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kıyılmış soğan
1 diş kıyılmış sarımsak
20 gr parmesan peyniri
2 su bardağı su
Balık ve kalamarı küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip biraz daha kavurun. Suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Pirinçler suyunu çekince parmesan peyniri ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu tarifte kullanılan bir tür İtalyan pirincidir. Bunun yerine basmati veya baldo pirinç kullanabilirsiniz. Aroma katmak için ince kıyılmış taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.