|
|
Rokfor Peynirli Rezeneli Tart |
|
çay bardağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc115140
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2016
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
350 gr. un
100 gr. margarin
1 kaşık yoğurt
1 tutam tuz
1 adet yumurta
İçi için:
3 adet taze rezene
3 kaşık zeytinyağı
200 gr. rokfor peyniri
50 gr. dil peyniri
1 adet yumurta
100 ml. süt
4 kaşık krema
2 kaşık sana klasik
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Süsleme için:
Yarım adet taze rezene
2-3 dal dereotu
Hamur için unun ortasına yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt ve tuz koyarak yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp (20-24 cm çapında) çatalla delikler yapın. Hamuru yağlayıp unladığınız tart kalıbına aktarıp yanlardan taşırarak kalıba yerleştirin. Artan hamura ve 1 cm kalınlığında kestiğiniz şeritlere örgü şekli verin.
Tart kalıbındaki hamurun üst kenarını bu hamurla birleştirin. Tartın üzerine yağlı pişirme kağıdı yerleştirin. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Isıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Rengi pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartın. oda sıcaklığında bekletin.
İnce ve uzun dilimlenmiş rezeneyi zeytinyağıyla soteleyip kısık ateşte karabiberle tatlandırın. Alüminyum kağıdı tavanın çapında kesip margarin sürün ve tavanın üzerini kaplayın. Sotelenmiş rezeneyi 20 dakika kısık ateşte pişirin. Derin kaba çırpılmış yumurta, çırpılmış yumurta sarısı, çiğ krema ve sütü aktarıp karıştırın. Pişirdiğiniz rezeneyi bir kaba alıp rokfor peyniri, dilpeyniri, yumurta ve krema karışımını içine ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurun içine yerleştirin.
Isıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Zeytinyağı ve karabiberle harmanladığınız ince dilimlenmiş taze rezene ve dereotuyla süsleyin.
|
|
Rokfor Peynirli Rezeneli Tart Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|