1 paket makarna
Sos için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosun ikinci kısmı için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peyniri
Varsa yarım su bardağı rende parmesan peyniri veya rende eski kaşar
Öncelikle tuzlu, kaynar suda makarnayı 8-10 dakika kadar haşlayın.
Sosu için süt, krema ve tavuk suyunu ufak bir tencereye koyun ve karıştırın. Orta ısıya ayarladığınız ocakta sosun ilk kısmı pişerken ikinci kısmı hazırlamaya geçin. Bir tarafta tereyağı ve unu küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırıp, iyice birbirine yedirin. Kaynayan sütlü kremanın içine, hazırladığınız unlu tereyağı hamurunu atın, ancak sürekli karıştırıp, sosun topaklanmasını engelleyin. Muhallebi kıvamındaki sos pürüzsüz bir hale gelince ocağın altını söndürün. Tuz ve karabiberini ekleyip, karıştırın. Sos soğumadan içine, bir kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peynirini rendeleyin.
Haşlanan makarnayı süzüp, kendi tenceresine alın ve iki aşamalı olarak hazırladığınız sosu makarnaların üzerine aktarıp, tahta bir çatalla hafifçe karıştırıp, servise sunun. Eğer varsa rende parmesan ya da rende kaşarı da üzerine serpin, sonra servis yapın.
|