|
|
ROMA USULÜ MAKARNA |
|
bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48850
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ince makarna
12 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
Salçası:
1/2 kg kemiksiz sığır eti
2,5 çorba kaşığı margarin
3 soğan (büyük)
1 havuç (büyük)
4 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 domates (büyük) veya 1/2 kahve fincanı salça
2 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Üstüne:
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 bardak kaşar peyniri rendesi
Bir tencereye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve bu yağa tranş tarafından alınan sığır eti bütün bütün ilâve edilerek kuvvetli ateşte 15 dakika iyice kızartılır. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış soğan, doğranmış havuç, sarımsak ve defne yaprağı konularak birbirine karıştırılıp 20 dakika kavrulur. Sonra karabiber, tuz ile kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domates 'yoksa salçası) de katılarak 5 dakika pişirilir. Daha sonra içine sıcak su, ya da et suyu ilâve edilerek 3 saat yeniden kaynatılır. Et pişip salçası da koyulaşınca yalnız et tencereden çıkarılarak tabağa alınır ve salça tencerede bırakılır.
Ayrı bir tencereye su doldurulup içine tuz konulduktan sonra su kaynayınca buna, kırılmadan ince makarnalar konulur ve 15 - 20 dakika daha kaynatılır tencerenin suyu dökülerek bir süzgeçle makarnalar süzülür. Tencere yıkanıp kurulandıktan sonra içersine tereyağı konularak eritilir ve bu yağa makarnalar katılır. Delikli kepçe ile iyice karıştırılır ve tabağa alınarak üzerine salçası dökülür. Etrafına sığır eti ince dilimler halinde kesilerek yerleştirilir ve yanında bir tabağa konan rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapılır.
|
|
ROMA USULÜ MAKARNA Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|