Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > ROMA USULÜ MAKARNA (1 adet - 42,430 defa bakıldı)

ROMA USULÜ MAKARNA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ROMA USULÜ MAKARNA

bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc48850
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,131 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg ince makarna
12 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
Salçası:
1/2 kg kemiksiz sığır eti
2,5 çorba kaşığı margarin
3 soğan (büyük)
1 havuç (büyük)
4 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 domates (büyük) veya 1/2 kahve fincanı salça
2 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Üstüne:
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 bardak kaşar peyniri rendesi

Bir tencereye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve bu yağa tranş tarafından alınan sığır eti bütün bütün ilâve edilerek kuvvetli ateşte 15 dakika iyice kızartılır. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış soğan, doğranmış havuç, sarımsak ve defne yaprağı konularak birbirine karıştırılıp 20 dakika kavrulur. Sonra karabiber, tuz ile kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domates 'yoksa salçası) de katılarak 5 dakika pişirilir. Daha sonra içine sıcak su, ya da et suyu ilâve edilerek 3 saat yeniden kaynatılır. Et pişip salçası da koyulaşınca yalnız et tencereden çıkarılarak tabağa alınır ve salça tencerede bırakılır.
Ayrı bir tencereye su doldurulup içine tuz konulduktan sonra su kaynayınca buna, kırılmadan ince makarnalar konulur ve 15 - 20 dakika daha kaynatılır tencerenin suyu dökülerek bir süzgeçle makarnalar süzülür. Tencere yıkanıp kurulandıktan sonra içersine tereyağı konularak eritilir ve bu yağa makarnalar katılır. Delikli kepçe ile iyice karıştırılır ve tabağa alınarak üzerine salçası dökülür. Etrafına sığır eti ince dilimler halinde kesilerek yerleştirilir ve yanında bir tabağa konan rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapılır.






ROMA USULÜ MAKARNA Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet ROMA USULÜ MAKARNA 42,430 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort