|
|
Royal Glase ile Desen Sıkma |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51167
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çok yönlü Royal Glase ile en ince yazılardan en zarif güllere dek her tür deseni gerçekleştirebilirsiniz. Çoğu desenleri yazı ve yıldız uçlarla yapın. Küçük uçlar için daha yumuşak, kalın uçlar için ise, daha sert glase gerekir. Kullandığınız sırada glasenin kurumasını önlemek için glasenin yumuşak tepeler oluşturana dek çırpılmış olması gerekir. Bir mikserde çırpınca olabileceği gibi aşırı çırpma sonucu olarak, hava kabarcıklarından ötürü glaseden yaptığınız desenler yine çatlayıp kırılabilir.
Düz Uç Kullanımı
Düz çizgiler:
Düz ya da kıvrımlı çizgileri çizmek için, başlangıç noktasında glaseyi kekin üzerine doğru bastırın ve sonra ucu hafif yukarı kaldırarak sıkmanızı sürdürün. Çizimin sonunda, glaseyi ayırmak için yine ucu hafif aşağı doğru bastırın. Bir iğne ile uçları düzeltin. Etkili ve başarılı bir desen çıkarabilmek için önce kalın düz bir uç ile başlayıp, sonra ince düz çizgi ve kıvrımlara geçerek, dizi boncuklarla bitirmek en iyisidir.
Boncuklar:
Ucu, keke dokundurmadan dik olarak tutun. Torbayı sıkarak yeterli yoğunlukta glasenin gelmesini sağladıktan sonra, aşağı bastırıp, birden yukarı çekin. Giderek büyüyen ya da küçülen boncuklar hoş görünüm sağlarlar. Kek tepsi ya da tahtalarının çevresine yapıldıklarında da göze çok hoş gelirler.
Kafes:
Birbirlerine paralel düz çizgiler sıkın. 20 dakika kadar kuruması için bekledikten sonra, kare ya da baklava biçimi oluşturacak biçimde bu kez de karşı yönden eş sayıda çizgi sıkın. Dilenirse, dört kat kafes, değişik yönlerden, üst üste yapılabilir. Bir alt sıradaki çizgileri oluşturan glase kurumuş olursa, yanlış sıkılan bir çizgi kolaylıkla temizlenebilir.
Kıvrımlar:
Ucu kaldırıp indirerek yapabileceğiniz bu süslemeler keklerin üstlerinde ve yanlarında kullanılır. Deneylerle kıvrımların kalınlıkları geliştirilebilir.
Karalama:
Bunlar Royal Glasenin dokusunu değerlendiren çok çabuk ve kolay süsleme biçimleridir. Ayrıca, kusurlu bir yüzeyi saklama açısından da çok yararlıdırlar. Ucu, yüzeye dokunur durumda dik tutarak değişik yönlerde hareket ettirilince bu karalamalar çıkar.
Yazı:
Renkli olması istenildiğinde va kremayı boyayın ya da yazıların üstünden bir kez de boya ile geçin. Boya ile doğrudan doğruya kekin üstüne yazmak tehlikeli olur. En küçük bir yanlışlıkta boya keki boyayacağından düzeltme olasılığı ortadan kalkar. Yazının yerini ya iğne ile delin ya da kalem ile çizin. Her harfi ayrı ayrı yapın ve yazıyı sıkmaya başlamadan önce kekin üstündeki yazı yerine iyice karar verin.
Yıldız Uç Kullanımı
Geniş uçlar için naylondan torba daha kullanışlı olur. Küçük uçlar ile daha kolay çalışıTır. Yalnız küçük uçlarla kağıt torbaların kulllanımı daha kolay olur.
Yıldızlar:
Ucu kekin yüzeyine dik olarak tutup, gerekli nicelikte glase sıkılınca, tek bir hareketle ucu yukarı kaldırıp bitirin.
İstiridyeler:
Torbayı keke göre eğimli olarak tutun. İstiridyenin ortasından başlayıp, ucu önce sizden dışa doğru sonra da kendinize doğru hareket ettirirken, tam ortadayken glaseyi sıkın. Tek bir noktada bitirmek için kesin bir hareketle ucu kaldırın.
Girdaplar:
Uc ile çember biçiminde bir hareket yapın. İstenilen boyuta gelince aşağı doğru bastırın. Bir noktada bitirmek için tek bir hareketle ucu kaldırın.
Kıvrımlar:
Çember örneği bir hareket yapıp "kuyruk" bölümü için torbayı sıkın ve birden kesin.
Ters kıvrımlar:
Saat yönünde ve ters yönde kıvrımlar yapın. Bir kıvrımın "kuyruk" bölümü diğerinin başlangıç noktası olsun.
Kangallar:
Saat yönünde çemberi andıran kısa hareketlerle oluşur.
Güller:
Özel bir gül yaprağı ucu ve çok sert Royal Glase kullanmak gerekir. Bir parça kalın yağlı kağıdı bir kokteyl çubuğuna takın. Ucu, kalın tarafı aşağı gelecek biçimde tutun. Glaseyi kağıdın üstüne sıkın ve kokteyl çubuğunu çevirin. Gülün orta bölümü çubuğun döndürülmesi ile oluşur. İşlemi yineleyerek gül yapraklarını çoğaltıp gülü oluşturun. Kokteyl çubuğunu bir patatese saplayarak, gül kuruyana dek bırakın.
|
|
Royal Glase ile Desen Sıkma Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|