Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Omurga kemiğinden ayrılan rozbif (kontrfile) siparişe göre iki, üç veya daha fazla misafir için uygun büyüklükte (şatobiryan ve duble antrekotta olduğu gibi 400-500 g ve daha fazla kesilerek fırında kızartılır.)
Rozbifin tranşı parçanın büyüklüğüne göre değişir.
İki kişilik rozbif tranş çatal ve bıçağı ile kesim tahtasına alınır. Çatalla üstten bastırılarak ilk ve son dilimler ince geri kalan yemek dört eşit parçaya bölünür.
Büyük(üç veya dört kişilik) Tranş tahtasına yukarıda bahsedildiği şekilde alınır.Çatalla üstten bastırılır fakat bıçak dik tutularak ince dilimler halinde kesilir.
Rozbif servisinde sıcak servis ediliyorsa sıcak, düz büyük tabak, soğuk servis ediliyorsa soğuk, düz büyük tabak kullanılır.
|