1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
3 adet taze soğan
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Yarım limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet lavaş ekmeği
4 yaprak kıvırcık
İnce bulgur ve ılık su bir araya getirilir. Biraz bekletilir. Bu arada taze soğan ve maydanoz çok ince kıyılır. Bulgura salça, zeytinyağı, limon suyu ve tuz eklenir. Güzelce karıştırılır. Maydanoz ve taze soğan da katılır, harmanlanır. Lavaş ekmeği tezgaha serilir, önce kıvırcık yaprakları konur. Sonra kıvırcık yapraklarının üzerine yeteri kadar kısır konur ve yayılır. Rulo yapılır. Rulo 4 parmak eninde kesilir ve servis tabağına yerleştirilir.
|