|
|
Rumeli Paçası |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc79152
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
1,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
175 Gr Sana Klasik
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı salça (sos için)
3 Yemek Kaşığı un
50 gr margarin
100 gr kıyma (sos için)
125 gr margarin (sos için)
4 Su Bardağı et suyu
1 Tatlı Kaşığı tuz
Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.
Not: Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.
|
|
Rumeli Paçası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|