Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > Rus Usulü Horoz (1 adet - 115,652 defa bakıldı)

Rus Usulü Horoz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Rus Usulü Horoz

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60883
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2011
3,927 defa indirildi / yazdırıldı




3-3,5 kg'lık bir horoz (kemiksiz, doldurulmağa hazır; kemikleri ve sakatatı saklanmış)
3 dilim bayat ekmek (kabukları alınmış)
150 gr (3/4 su bardağı) süt
175 gr dana kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
1+1/2 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
3 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
3 havuç (kazınıp doğranmış)
1 soğan (ortadan ikiye bölünmüş)
2 sap maydanoz
1 defne yaprağı
8 tane - karabiber
30 gr (6 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Garnitürü:
1 ince hıyarın kabuğu (şeritler halinde kesilmiş)
1 hıyar (dilimlenmiş)
7-8 siyah zeytin (çekirdekleri sıkılmış)
1 domates (dilimlenmiş)
1/2 demet tere

Orta boy bir kasede ekmekleri süte batırıp 2 dakika, sütü emene kadar bekletiniz. Sonra elinizle sıkıp fazla sütü akıtınız.
Kıyma, erimiş tereyağ, hindistancevizi rendesi, 1 çay kalığı tuz ve biberi ekmeklerin bulunduğu kaseye ekleyerek, çatalla malzemeyi iyice karıştırınız.
Çırpılmış yumurta ile 1 çorba kaşığı rendelenmiş kerevizi karışıma ekleyiniz. Horozu, deri kısmı alta gelecek biçimde tezgahın üstüne yayınız. İç malzemesini ortasına yerleştirip, butları , kapandığında dört köşe olacak biçimde içe itiniz. Kanatları da aynı biçimde içe itiniz. Önce uçlarını sonra da yanlarını içe doğru katlayıp yarığı iple dikerek kapayınız. Horozu temiz bir tülbente sarıp büyük bir tencereye koyarak, tencereye yarıdan fazla su doldurunuz. Horozun kemiklerini ve sakatatını (ciğeri dışında), havucu, kalan kerevizi, soğanı, maydanozu, defne yaprağını, kalan 1/2 çay kaşığı tuzu ve tane karabiberleri ekleyiniz.
Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 2-2,5 saat, horoz yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp horozu bir tabağa çıkarınız. Tülbenti sıkıp yeniden düzenleyerek, üstüne 2 kg'lık bir ağırlık koyup 12 saat bir gece buzdolabında yada soğuk bir yerde bekletiniz.
Servisten 5 saat önce horoz suyunu buzdolabından çıkarıp üstündeki yağı alarak, suyu ölçünüz. (600 gr [2+1/2 su bardağı] olması gerekir. Bundan az yada fazlaysa fazlasını atınız yada su ekleyiniz.) Suyu tencereye boşaltıp orta ateşte kaynatınız. Jelatini ekleyip iyice eriterek tencereyi ateşten alınız. Bir kenarda ılıtınız.
Bu arada, horozun üstündeki ağırlığı kaldırıp, tülbenti çıkararak horozu fırın tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyunuz.
Horoz suyu pelteleşmek üzereyken kaşıkla alarak horozun üstüne akıtınız. Horozun üstünü hıyar kabuğu şeritleri, hıyar dilimleri ve zeytinlerle çiçek biçiminde süsleyerek buzdolabına koyunuz. Kalan jöleyi süslemenin üstüne akıtıp, horozu tepsinin içinde buzdolabına koyarak, peltenin tutmasını bekleyiniz.
Horozu servis tabağına yerleştiriniz. Tepsiye akmış jöleyi ince keserek hıyar ve domates dilimleri, hıyar kabuğu şeritleri ve tereyle birlikte horozun çevresine döşeyiniz.






Rus Usulü Horoz Tarifleri Rus Yemekleri



(1 adet Rus Usulü Horoz 115,652 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort