1 orta boy lahana (kaba dış yapraklan ayıklanıp, haşlanarak yaprakları ayrılmış)
300 gr dana kıyması (yağsız)
300 gr sığır kıyması (yağsız)
2 küçük soğan (ince doğranmış)
1 küçük pancar (pişirilip soyulmuş ve ince doğranmış)
1/2 su bardağı su
60 gr (1 su bardağı) taze çavdar ekmeği içi
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
Büyük bir kasede dana ve sığır kıyması, soğan, pancar, su, ekmek içi yumurta ve 1 çorba kaşığı eritilmiş yağı iyice karıştırınız.
Tuz ve biberi ekleyerek yedirip bir kenara bırakınız.
4 lahana yaprağını kenarları üst üste gelecek biçimde yayıp, ortasına 3 çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyunuz. Yaprakların kenarlarını katlayarak bohça yapınız. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp, dolmaları kat kısmı alta gelecek biçimde bir tepsiye yanyana diziniz. 3 çorba kaşığı tereyağı, küçük parçalar halinde, dolmaların üstüne serpiniz.
Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp fırında 1 saat, dolmalar nar gibi olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırmdan çıkarıp, dolmalarınızı ısıtılmış büyük bir servis tabağına dizerek servis ediniz
Not: Klasik bir Rus yemeği olan Rus usulü lahana dolmasını, yanında tereyağlı çavdar ekmeğiyle öğle yada akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.
|