|
|
SABAHAŞI (Iğdır) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31976
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü
3 su bardağı çiğden (olmamış buğdayın dövülmüş hali)
2 lt. su, 1 tatlı kaşığı tuz
4 parça kemikli et
Bütün malzemeler güvece konulduktan sonra güveç tandıra yerleştirilir. Etler iyice eriyip su ve buğdayla karışıncaya kadar kaynaması beklenir. Yaklaşık iki saat kaynadıktan sonra tandırdan çıkarıp servis edilir.
Not: Çorbanın özelliğinin başında tandırda pişmesi gelir. Ayrıca diğer bir özelliği ise çok kaynamasıdır. O kadar kaynar ki malzemeler tanınmaz hale gelir.
|
|
SABAHAŞI (Iğdır) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|