|
|
ŞABRILAN ÇORBASI |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15149
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
(POTAGE CHABRILLAN)
8 kişilik MALZEME :
İnce dilimlenmiş 1 küçük soğan
1/4 kereviz
1/2 küçük pırasanın beyazı
2 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı un 60 gr.
6 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
12 bardak et suyu (2.5 litre)
YAPILIŞI :
Bir tencereye yağı ve sebzeleri koyup orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak kavurup unu ilâve ediniz
İki dakika daha kavurup salçayı ilâve ediniz
Bir dakika daha kavurup tuzunu ve et suyunu ilâve ederek orta ateşte kaynatarak yirmi dakika pişirip ateşten alıp süzgeçten geçiriniz
Aşağıdaki haşlanmış yeşil salata ve şehriyeyi ilâve edip servis ediniz
4 çorba kaşığı tel şehriye,
6 yaprak yeşil salata)
Tel şehriyeyi suda kaynatarak dört dakika haşlayıp soğutarak süzdürünüz
Yeşil salatayı tütün gibi ince doğrayıp bir dakika kaynar suda haşlayıp soğutup süzdürünüz
|
|
ŞABRILAN ÇORBASI Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|