|
Sac Kapamada Parça Etli Pilav (Niğde) |
|
erşah
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2018
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131532
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2018
1,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Kuşbaşı Haşlanmış Kuzu Eti
3 su bardağı Yıkanmış Pirinç
1/2 paket margarin
5 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kuzu eti kuşbaşı şeklinde doğranarak kavrulur sonra 10 dakika haşlandıktan sonra süzülerek hazır hale getirilir.
Bir tepsi içerisine margarin konularak eritilir yıkanmış pirinç ilave edilerek birkaç defa yağda çevrildikten sonra tepsi içerisine yayılır sonra haşlanmış kuşbaşı etler pirinci kapatacak şekilde tepsiye serilir et suyu ilave edilerek saç kapamada 25 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.
Not: Sac kapama bir nevi tabi bir fırındır Közün üzerine saç ayağı yerleştirilir pişirilecek şey saç ayağının üzerine konularak üzeri sıcak külle kaplanmış saçla örtülerek pişmesi sağlanır.
|
|