|
|
Saçaklı Muhallebi |
|
zencefil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73157
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
4,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kadayıf
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı şeker
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Tel kadayıf ince kıyılır, tereyağında kahverengi olana kadar kavrulur. Şeker ve ceviz eklenir. Diğer yanda muhallebi malzemesi bir tencereye konur ve orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Sonra kaselere pay edilir. Üzerine hazırlanan kadayıf konur.
|
|
Saçaklı Muhallebi Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|