|
Saçarası (Beyşehir Konya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171792
Gönderme Tarihi: 01.May.2023
107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyşehir Belediyesi
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Sıvıyağ
Tahin
Haşhaş
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu
Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bezelere ayrılır ve 10-15 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalanan bezeler ince yufka şeklinde açılır. Tahin ve yağ karıştırılarak açılan yufkaya sürülür, hamurun ortası açılır. Rulo halinde sarılır ve yağlanmış olan fırın tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak olacak şekilde dolayıp tepsi dolana kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta ve yoğurt çırpıp sürülür. Susam ve çörekotu atıp fırında 180 derecede pişirilir.
|
|