|
|
SAÇTA TANTUNİ (Mersin) |
|
Derya Odabaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc25738
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2008
9,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bedriye Karayağmurlu
500 gram orta yağlı kıyma
3 orta boy domates
4 orta boy soğan
3 tane yeşil biber
Tuz
Biber
Arzuya göre kekik
1 demet maydanoz
Limon suyu
Yarım bardak ayçiçek yağı
Hamurun Malzemesi:
1 kilo un
Yarım bayat ekmek
Tuz, su
4 adet iri soğan
Kıymayı tencereye koyun ve üstüne 1,5 su bardağı su koyun. Haşlayın ve arada bir karıştırın. Soğanları ince ince doğrayın ve kıymaya katıp beraber karıştırarak pişirin. Sıvı yağı, yeşil biberi, tuzu, baharatları da ilave edin ve karıştırın. Ocak üstü sacın içine döküp az daha kavurun ve sacın ortasını açın. Sacın ortası boş ve boş olan saca domatesleri ufak ufak doğrayın ve tuzunu da koyun. Bir kapak kapatın ve az pişirip söndürün. Diğer tarafta hamuru yoğurun (yumuşak olsun.) Ufak ufak yufkalar yapın. Teflon tavada yufkaları iki taraflı pişirin ve her bir yufkayı alıp sacdaki domatesleri ve azda kıymadan içine koyup dürüm yapın. Soğanları da piyaz yapıp dürümün içine sararak ayranla beraber servis yapın.
ML® Tantuni için tıklayın
ML® Tantuni (görsel)
|
|
SAÇTA TANTUNİ (Mersin) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|