Ayşe Tüter
200 gr. ciğer
4 adet patlıcan
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sıvıyağ
50 gr. dolma fıstığı
Tuz
Kırmızıbiber
1/2 limonun suyu
Patlıcanları ortadan bölüp, 5 dakika limonlu kaynar suda haşlayarak süzün. Bir soğanı rendeleyip, sıvıyağla karıştırdıktan sonra, tepsiye yayın.
Soğanların üzerine patlıcanları yerleştirip, bir kaşıkla içlerini çıkartın. Ciğeri robottan geçirin. Bir kabın içine ciğeri, çatalla iyice ezdiğiniz patlıcan içlerini, tuzu, kırmızıbiberi ve fıstığı karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı tepsideki patlıcanların ortasına doldurup, fırında 15 dakika pişirin. Bir soğanı piyazlık doğrayıp, kıyılmış maydanozla karıştırın. Fırından çıkarttığınız patlıcanların üzerine koyup servis yapın.
|