MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Kavata, domates cinsinden koyu yeşil, acımtrak, sertçe bir sebzedir. Tarladan toplandıktan sonra evlerde, sebzecilerde bekletilerek satılanların, acılığı artar. Bu nedenle, önce haşlanıp acısı bir miktar çıkarıldıktan sonra pişirilir. Toplandıktan kısa bir süre sonra pişirilirse, haşlamak istemez. Bu yemek için ya kıvırcık koyunun yağlı kuyruk kemiği veya yağlı koyun filetosu alınır. Lezzeti bakımından yemeğin çok yağlı olması zorunludur. Toprak güveç tenceresinde parça etler önce kavrulur. Buna ince doğranmış soğan (1 orta boy) eklenerek, sararıncaya kadar çevrilir. Sonra, lokma lokma doğranmış kavatalar ve 1-1.5 bardak kadar su konur, tercihen fırına verilir, istenirse, kavataların üstüne, kabuğu ve çekirdeği çıkarılmış orta boy bir domates de eklenebilir.
|