Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Safranbolu ve Köylerinde Ramazan ve Kandil Kültürü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Safranbolu ve Köylerinde Ramazan ve Kandil Kültürü

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173627
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2023
93 defa indirildi / yazdırıldı




Mine Bakkaloğlu

Ramazan ayı çeşit çeşit iftariyeliklerin, özenle yapılmış yemeklerin, tatlıların, özel ramazan şerbetlerinin bulunduğu sofralar; iftar sofrasının ardından yapılan hoş sohbetler, dini vecibeler, okunan ilahiler, söylenen manilerle bir bütündür.
Safranbolu’da ramazanlarda dini vecibelerin yerine getirilmesine büyük özen gösterilirdi. Ramazanların en parlak ve zengin konusu sofraları idi. Ramazan’dan önce her evde büyük hazırlıklar yapılır, zengin sofralar kurulurdu. Hemen hemen her evin sofrasında misafir bulunurdu. Oruç dua ile reçel, pastırma, peynir gibi atıştırmalıklarla açılır, ekşili köfte, etli paça, dolma, kadayıf, tatar böreği, etli pilav, kuzu dolması, yahni, zerde gibi yemekler ikram edilirdi.
Kandillerde, çoğu yörede çeşitli tatlılar yapılıp dağıtılır. Genellikle bu tatlı Lokma tatlısı veya Helva olurdu. Safranbolu’da da kandillerde en çok mısır veya buğday unundan helva kavrulup dağıtma adeti vardı.






Safranbolu ve Köylerinde Ramazan ve Kandil Kültürü Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Safranbolu ve Köylerinde Ramazan ve Kandil Kültürü 406 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort