|
Safranlı Başemal Sos |
|
cinali
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc120440
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2016
1,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük su bardağı süt
1 fiske safran
2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Önce 2 çorba kaşığı ılık suya safran bırakılır. En az yarım saat bekletilir. Bu arada un ve tereyağı kavrulur. Soğuk süt eklenir. Devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirlir. Ateşten almadan önce suyuyla birlikte safran ve tuz ilave edilir. Bir kaç dakika sonra ateşten alınır.
|
|