|
|
Safranlı Buhara Pilavı |
|
turhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100752
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 turam safran
2,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 domates
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 soğan
4 adet sivri biber
1 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
600 gram tandırlık kemikli et
2 şişe soda
Kemikli etleri tencerede her tarafı renk alıncaya kadar çevirerek pişirin. Üzerine de sodayı döküp 1 saat pişmeye bırakın. Etler harika bir şekilde pişerken pilavı hazırlayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Rendelenmiş soğanı ilave edin, kavurmaya başlayın. Küp şeklinde doğranmış sebzelerin hepsini ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine bulguru ilave ederek 5 dakika daha kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu üzerine bırakarak kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. İsteyen bir miktar salça içine kavurma esnasında ekleyebilir. Ya da maydanoz ekleyip beş dakika daha dinlendirip üzerine safran serpebilir. Servis tabağına aktarın.
|
|
Safranlı Buhara Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
|
|