|
|
Safranlı Etli Pilav |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69154
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
3,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
2 adet soğan
1 çay kaşığı safran
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı et suyu
Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir. üzerine soğanlar piyaz doğranarak ilave edilir, az su verilerk pişirilir, pişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek pişirilir. Diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur, tuzu ayrlanır. bu arada pilav için et suyu hazırlanır.safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi sağlanır. Portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. Pirinçler iyice kavrulunca et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir. Pilav ve et pişince kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. daha sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
|
|
Safranlı Etli Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
|
|