60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4 karanfil
2,5 cm'lik 3 tarçın çubuğu
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
350 gr (2 su bardağı) uzun pilavlık pirinç (yıkanmış ve 30 dakika ılık suda bırakılarak, süzülmüş)
3 su bardağı kaynar tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı safran (dövülmüş ve 2 çorba kaşığı kaynar suda 20 dakika bırakılmış)
Tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Karanfil ve çubuk tarçınları koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Soğanı katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar pişiriniz. Pirinci ekleyip, ateşi biraz kısarak 5 dakika, sürekli karıştırarak, kavurunuz.
Kaynar tavuk suyunu tencereye döküp, tuz ve safranı ekleyiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak 15-20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak, servis ediniz.
|