1.5 su bardağı jasmin pirinci
Yarım çay kaşığı dövülmüş toz safran
1 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Safranı, yarım çay bardağından az sıcak suyun içine atıp bir iki taşım kaynatın. Ağzını kapatıp demlendirin.
Pirinci yıkayıp süzün. Kaynar suya tuz atıp, pirinçleri makarna gibi haşlayın. Arada bir karıştırın, pirinçler yumuşayınca süzün. Pirinçleri çok haşlamayın, yoksa lapa olur. Haşlanan pirinçten bir tane alıp ağzınıza atın eğer kıtır kıtır olmayacak şekilde ise tamam demektir.
Başka bir tencereye biraz yağ alın, halka halka doğradığınız patatesleri arkalı önlü kızartın. Patatesleri bir miktar tuzlayın. Süzdüğünüz pirinci patateslerin üzerine döküp düzgünce yayın. Altını çok kısarak (ocağın altını kapatır gibi en kısık ateşe getirerek) 15-20 dakika pişirin. Hazırladığınız safranı pilavın ortasına dökün. Dilediğiniz şekilde servis edin.
Pilavın altındaki patatesleri ayrı bir tabakta servis edin. Muhteşem, kıtır kıtır bir lezzeti olacak.
|