600 gr. morina (veya beyaz etli bir balık), parçalar halinde kesilmiş
400 gr. konserve doğranmış domates
2 adet havuç, küp şeklinde doğranmış
600 ml. sıcak tavuk veya balık suyu taze veya bulyon
1 sap pırasa, dilimlenmiş
3 diş sarımsak, dövülmüş
2 adet sap kereviz, doğranmış
Bir tutam doğranmış maydanoz
Bir çimdik safran safran
50 gr sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Büyük bir tavayı yağlayın ve sarımsakları, pırasayı, havucu ve kerevizi 3-4 dakika yumuşamaya başlayıncaya dek kavurun.
Doğranmış domatesleri de sebzelere ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
Bu sırada, safranı sıcak tavuk veya balık suyuna ekleyin ve 2 dakika dinlendirin.
Safranlı bulyonu ve balığı tavaya katın.
Yemeğinizi baharatlayın ve 4-5 dakika boyunca karidesler pembeleşinceye ve balık beyazlaşıncaya dek kaynatın.
6. Baharatını (tuz ve karabiber)kontrol edin, maydanozu katın ve servis yapın.
|