|
|
Safranlı Risotto |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145475
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
1,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram Arborio pirinci (veya baldo pirinç)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 su bardağı sebze suyu
2-3 dal maydanoz
Tuz
Pirinci yıkayıp süzün.
Soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
Maydanozu yıkayıp incecik kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.
Safranı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavurun.
Pirinci ekleyip karıştırın.
Sebze suyunu yavaş yavaş ekleyip 15 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin.
Ateşten alıp parmesan peyniri, tereyağı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Safranlı Risotto Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|