1 paket renkli makarna
4 adet tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı safran
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı margarin koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.
Fotoğraf "hindistancevizi" tarafından gönderildi. 01.05.2015
|