|
|
Safranlı Üzümlü Pilav |
|
barış savar
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137819
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2018
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı safran
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber
3,5 su bardağı tavuk suyu
Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Pirinci ilave edin ve 3 - 4 dakika kavurmaya devam edin. Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu ve safranı koyun. Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzüm, limon rendesi ve baharatını ekleyip demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Safranlı Üzümlü Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|