|
|
Safranlı Üzümlü Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111221
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet Knorr Tavuk Suyu
3 su bardağı (600ml.) su
3 yemek kaşığı Sana Margarin
3-4 sap safran
½ su bardağı kuru üzüm
½ su bardağı kuş üzümü
3-4 yaprak taze fesleğen veya çekilmiş karabiber
10-15 adet kıyılmış Frenk maydanozu (veya kıyılmış taze soğanların yeşil sapları) (Üzeri için)
Kuş üzümü ve kuru üzümü ayıkladıktan sonra bir kaseye koyup su ile ıslatın. Pilavın içine eklemeden mutlaka suyunu süzüp sadece üzümleri ekleyin.
Safran saplarını elinizde ufalayıp bir çay bardağına koyup, üzerine kaynar su koyup kaşıkla iyice karıştırın.
Tencerede Sana margarini kızdırıp içine yıkanmış pirinci ilave edip kavurun.
Daha sonra içine Knorr Tavuk Suyunu ekleyip karıştırın.
En son olarak içine, kıyılmış fesleğeni, ıslatılmış kuru üzümü, kuş üzümünü ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.
Demlenen pilavı karıştırarak havalandırdıktan sonra pilavın bir kısmını bir kaseye ayırıp, kalanını servis tabağına alın. Kasedeki pilavın içine safranlı suyu koyup karıştırdıktan sonra servis tabağındaki pilavın yanına 2. sıra olarak koyup üzerlerini kıyılmış Frenk maydanozu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
|
|
Safranlı Üzümlü Pilav Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|