|
Safranlı Ve Bademli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50347
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
30 gram Teremyağ
25 gram bütüm badem içi
1 tutam Safran
Tuz
Safranı bir kahve fincanı sıcak suyun içinde 1 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzerek posasını atın. Pirinci ılık tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin. Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Teremyağ'ı tencerede eritip bademleri kavurun. Delikli kepçeyle bademleri çıkarıp bekletin. Pilav tenceresinde Teremyağ'ı eritip pirinci kavurun. Sıcak tavuk suyu ile safranlı suyu ilave edin. Bir taşım kaynayınca tuzu ekleyip ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
|
|