|
|
Safranlı Yoğurt Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113662
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2015
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
2 çorba kasesi yağsız et
3 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı safran
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1,5 yağsız et
Bir gece önceden ıslattığınız nohutları 1,5 lt su ile düdüklü tencerede 10 dk haşlayın. Sonra içine etleri ilave edip etler ve nohutlar iyice pişene kadar haşlamaya devam edin. Nohutlar pişince karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan çorbanın içinden nohut ve etleri çıkarın kalan suya yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Hatta blendırdan bile geçirebilirsiniz. Yoğurt çorbası yapar gibi kesilmesini önlemek için kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca içine nohutları ve etleri ekleyin. Eğer kıvamı koyu geliyorsa kaynar su ile açın. Tuzunun da ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Diğer taraftan tereyağı ve safranı kızdırıp çorbanın üzerine ilave edin. Davet sofralarınız için tavsiye ederim.
Not: Çorbayı safransız hazırlayıp maydanozla da süsleyebilirsiniz.
|
|
Safranlı Yoğurt Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|