Malzemeler:
2-3 yaprak beyaz lahana
1 çay bardağı arpa şehriyesi
1 adet kök kereviz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet soğan
4-5 su bardağı su veya tavuk göğüs eti suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağı koyun, 1 baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Pembeleşinceye kadar kavurun, arpa şehriyeyi ilave edip karıştırın. Beyaz lahanayı, kerevizi, havucu, pırasayı yıkayın ve uzun ince şeritler halinde doğrayın. Tencereye önce havucu koyun ve karıştırın. Ardından lahanayı ilave edin, bir süre daha karıştırdıktan sonra pırasayı, kerevizi de tencereye ekleyerek bir süre daha karıştırın. Sıcak tavuk suyunu, tuzunu, maydanozu ve biberi ekleyin, orta ateşte 10 dakika kadar sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
|