4 adet organik bebek patates
1 adet Meksika biberi
3 parça tam yağlı keçi peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam mor reyhan
4 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı yağ
1 tutam tuz
1 tutam füme toz kırmızı biber
Soğanları halka doğrayıp, bir tane Meksika biberinin içinin çekirdeklerini temizleyip, ince doğruyorum ve ikisini yağlanmış güvece, güveci de çok kısık ateşe yerleştiriyorum, onlar yavaş yavaş pişerken iki tek minimini patatesi zar gibi diliyorum, soğanlara katıyorum. Ateş çok kısık olduğu için, tüm bu işler gayet yavaş oluyor.
Bu arada bir domatesin kabuğunu soyup, irice doğruyorum. Patatesler ve soğanlar artık dibine tutmaya başlayınca da güvece ekliyorum. Tuz ve toz kırmızı biber ile 2 dakika sonra hafiften karıştırıp, 3 parça tam yağlı keçi peyniri de içine bırakıyorum. 1-2 dakika sonra peynirler eriyor, ama tam da değil, ateşten çekiyorum. Üstüne maydanoz ve mor reyhan ekleyip süslüyorum.
|